jestem w fazie przygotowywania nowego produktu skierowanego do mikro i małych przedsiębiorstw (sektor MSP ), na etapie badania potrzeb. Chciałabym prosić osoby , które prowadzą mały biznes o pomoc i odpowiedź na pytania :
1. Jakie zadania zleciłby Pan/Pani na zewnątrz firmy ?
a)księgowość
obsługę Klienta (głównie rozumianą jako kontakt telefoniczny, umawianie spotkań)
c) profesjonalne pozyskiwanie Klienta
d) szkolenia pracowników lub samego Przedsiębiorcy
e) inne
i jeszcze jedno :
2. Ile Pana /Pani zdaniem powinna wynosić cena przykładowych pakietów usług:
pakiet A : prowadzenie małej księgowości; prowadzenie biura ;obsługa Klientów
pakiet B : prowadzenie średniej księgowości, prowadzenie biura, obsługa Klientów , marketing i promocja firmy, pozyskiwanie nowych Klientów?
Uprzejmie proszę o poświecenie chwili czasu i odpowiedzi na moje pytania. Będę ogromnie wdzięczna.
Odpowiedź e) inne - według mnie przyszłością outsourcingu jest branża IT. Skoro firma musi się rozwijać, to musi mieć na względzie nowoczesne trendy technologiczne. Dzięki outsourcingowi nie musi sama za tym gonić - korzystanie z usług zewnętrznej firmy jest dużo bardziej opłacalne. Pracuję w 3Services Factory w Katowicach i widzę, że coraz więcej przedsiębiorstw (również tych mniejszych) interesuje się takim rozwiązaniem.
Pomysł na biznes, biznes plan, własna firma, działalność gospodarcza
Jeśli nie przychodzi Ci do głowy żaden pomysł na biznes to dobrze trafiłeś, bo ten portal jest właśnie dla Ciebie. Znajdziesz tutaj pomysł na biznes oraz biznes plan dopasowany do twoich możliwości, uzyskasz również informacje jak rozpocząć własny biznes oraz otrzymać dotacje. Jeśli potrzebujesz informacji jak założyć przedsiębiorstwo zapoznaj się z naszymi artykułami. Zapraszamy także do dzielenia się z nami swoimi spostrzeżeniami, a także do publikowania swoich pomysłów, które na pewno będą pomocne innym osobom, które chcą założyć działalność gospodarczą i prowadzić własny biznes.