Użytkownik
Data rejestracji: 16.12.13
|
Wiele osób szuka pomysłu na biznes w internecie. Ja też szukałem. Znalazłem niejeden. Dzisiaj chciałbym porozmawiać jak według Was warto się do takiego biznesu przygotować. Pozwólcie, że zacznę.
Dla mnie jedną z najlepszych rzeczy w biznesie internetowym (nie każdym, ale wielu) jest to, że można go zacząć prawie bez kosztów, rejestrowania działalności, podatków itp. Jak to możliwe? Proste - zbuduj sobie bazę klientów zanim założysz działalność. Można otworzyć forum, bloga, stronę internetową na dany temat i promować je. Jak już taki blog będzie miał czytelników - dopiero wtedy otwieramy działalność i informujemy o tym na blogu. Klienci od pierwszego dnia działalności.
Wiecie, w dzisiejszych czasach stworzenie forum, bloga czy strony www jest proste (jak prosto i tanio stworzyć stronę www piszę na mojej stronie: Kreatorem.pl - jak stworzyć prostą stronę www). Po zbudowaniu takiego czy innego serwisu, bierzemy się za jego promowanie, czyli uczymy się jak to robić. Ruch na stronie pojawi się, gdy już będziemy to umieć - czyli będziemy przygotowani do prowadzenia działalności całkiem nieźle. Wiele (większość?) firm upada, ponieważ ich właściciele nie wiedzą jak swój biznes reklamować. Zakładając stronę/bloga przed oficjalnym startem działalności, nie musimy się obawiać, że nie będziemy mieli klientów
Co o tym myślicie? Jakie według Was są plusy działalności internetowej?
http://kreatorem.pl - jak tanio stworzyć stronę internetową
|